Kuchnia

Sezon na grzyby i klasyka polskiej kuchni. Jajecznica z kurkami

Okazuje się, że nawet tak prosta potrawa jak jajecznica z kurkami ma swoje tajemnice. Sztuka polega na wydobyciu z...

Jak zrobić wzory na powierzchni kawy. Trochę wyższa, ale nie za wysoka szkoła jazdy

Kawa nie tylko pobudza, a nawet budzi, dostarcza walorów smakowych, ale ostatnio też wizualnych. Wszystko za sprawą sztuki robienia...

Najprostszy przepis na marynowane grzyby. Korzystajmy, póki jest sezon

Marynowane grzyby to wspaniała przekąska i to nie tylko pod wódkę. W tym roku w polskich lasach jest ich...

Idealny sos serowy. Szybki i prosty przepis od mistrza

Sos serowy do nachosów jest jednym z nieodłącznych elementów kojarzących się z tą wymyśloną w 1940 roku przekąską. Aby...

Najsłodsza kucharka świata. Niedługo będzie najlepsza [WIDEO]

Ileż radości i pociechy jest w takich maluchach. W wszystko co robią wkładają całe serce i całą swa słodycz.

Litwini wybrali swą ulubioną zupę. To chłodnik – na upały najlepszy

Zupa z botwiny, czyli chłodnik został uznany za ulubiona zupę przez Litwinów. Narodowa Agencja Promocji Turystyki „Podróżuj po Litwie”...

Czas na konkrety. Nalewka truskawkowa -zapasy na jesienne i zimowe wieczory

Truskawki tańsze i lepsze już w tym roku nie będą, więc nie ma na co czekać. Już teraz trzeba...

Potrawy wyhaftowane. Wyglądają tak dobrze, że zechcesz je zjeść

Japońska artystka zajmuje się… haftowaniem potraw. Wyglądają tak dobrze i realistycznie, że chciałoby się je zjeść. Nad jednymi spędza...

Kończy się sezon na szparagi, a zaczyna na kurki. Zobacz prosty przepis na pyszne danie z tych grzybów

Najczęściej to co proste, to piękne, a w przypadku potraw pyszne. Pewnie dlatego cały świat kocha kuchnię włoską, która...

Idzie weekend. Czas na naszą potrawę narodową – kiełbasę z grilla

Na grillu można przygotowywać bardzo wymyślne potrawy. Ale prawdziwa królowa polskiego grilla jest tylko jedna - kiełbasa. Jej swojskiego...

To już prawie 30 lat smażą się w Polsce hamburgery i frytki Mc Donald’sa

17 czerwca 1992 w Warszawie otwarto pierwszą w Polsce restaurację Mc Donald'sa. To było tak wielkie wydarzenie, że wstęgę...

Sezon na grilla. Wołowina z Juarez. Podobno taką zajadają się szefowie karteli

Juarez to miasto w Meksyku na granicy ze Stanami Zjednoczonymi. To właśnie stamtąd Kwasior przywiózł przepis na grillowaną wołowinę....

Dżem – po co kupować, jak można zrobić. Teraz najlepiej truskawkowy

Trwa kampania wyborcza, więc wszyscy piszą o dżemie. Nie wiemy dokładnie dlaczego, ale też postanowiliśmy podjąć temat. Teraz mamy...

Najlepsza kawa. Na upały oczywiście grecka frappe z lodem

Kawa frappe po grecku jest trochę jak martini Jamesa Bonda. Wstrząśnięta, nie zmieszana. Prosta w przygotowaniu i najlepsza na...

Talent i pasja. Mistrzowie kręcenia pizzy

Robią to bezbłędnie. Szef kuchni dał prawdziwe show i skradł serca gości restauracji. https://youtu.be/BH3kCMAnLHg

Podkategorie